Chovatelské zařízení pro křepelky

Křepelka

Křepelky jsou velmi plachá stvoření, toto zařízení jim poskytuje klid, křepelky se neplaší a nehrozí nebezpečný průvan. Toto zařízení používám ve svém zájmovém menším chovu a různě jsem ho poupravoval několik let až do této podoby podle potřeb a pohodlí křepelek. Když jsem před léty začal s chovem, každý chovatel radil něco jiného. Byl jsem z toho dost zmatený. Dal jsem na rady a pořídil jsem si první celo-drátěnou klec, kterou všude doporučovali hlavně velkochovatelé. Jenže moje osobní zkušenost byla taková, že v ní křepelky dost trpěli. Já usoudil, že je dělaná spíš pro pohodlí chovatele a nikoliv křepelek. Oka roštu byla moc velká 16-19mm a docházelo u křepelek k poranění nohou. Nedalo se zabránit ani průvanu. Pletivo roštu bylo moc ostré a bez výztuh pružné. Z krmítka křepelky polovinu krmení vyházeli, a protože pro mě není křepelka jen továrna na vajíčka a maso ale krásný živý tvor, začal jsem vymýšlet něco jiného pro pohodlí a potřeb křepelek a aby polovina krmení neskončila v koši. Zařízení se dají skládat na sebe a vytvoříte tak třeba 5 pater.

 V zařízeních chovám malé křepelky nosné, středně velké masonosné a také velké masné křepelky.

Pro chovatele, co si křepelky chtějí sami líhnout jako já, mohu vyrobit také odchovnu pro kuřátka. Pro ty, co chtějí chovat na podestýlce, zařízení mohu upravit pro podestýlku – místo roštu a tácu na trus pak budou dva vysouvací dřevěné šuplíky na podestýlku pro snadné čištění.

Novinka - dvě možnosti otevírání, každému může vyhovovat jiné provedení, níže vyberte.

Verze 1 : Dvířka mezi krmítkem a napaječkou.

Křepelka

Verze 2 : Dvířka vyklápěcí nad krmítkem. Delší krmítko.

     KřepelkaKřepelka

 

Zařízení vyrábím ve dvou výškách:

1. Výška zařízení 40cm, kde je vnitřní výška pro křepelky ve předu 30cm a vzadu 24cm. Vnitřní podlahová plocha roštu je 81cm x 50cm.

2. Výška zařízení 50cm, kde je vnitřní výška pro křepelky ve předu 40cm a vzadu 34cm. Vnitřní podlahová plocha roštu je 81cm x 50cm.

Trusník je vysoký 3cm a nad ním je ještě místo v nejužším bodě 2,5cm na spodek roštu.

Pokud nepotřebujete stolek na zásobník vody a chcete využít vlastní, kupříkladu rozvodná zátěžová pítka, napište to do poznámky a mohu dodat i bez stolku a zásobníku vody, tzn. že bude místo vyplněno pletivem, z ceny se odečte napaječka.

Doprava

Toto zařízení mohu dovézt po domluvě-Praha a Střední Čechy za minimální poplatek: do 10km=100,-Kč / do 25Km=200,-Kč / do 50km=400,-Kč. Od 50km záleží na domluvě, rozvezu, nebo posílám přepravní službou podle jejich ceníků.

Při větším počtu 3 ks a více rozvážím osobně po celé ČR, na rozdíl od přepravce nepočítám dopravu za každý kus zvlášť, ale počítám jednu cestu podle kilometrů a pokud se s někým domluvíte z okolí, kdo by si také zařízení chtěl objednat, můžete se podělit o cenu dopravy po trase, což je výhodné zvláště pro dopravu na větší vzdálenost.

Upozornění: Po objednání vyčkejte s úhradou až na zaslání faktury pro možnost jiné ceny dopravy, kterou počítám až podle vzdálenosti a termínu dodání, termín je většinou 3 až 10 dní.

Slevy

2-3Ks sleva 50,-Kč za každý kus.

Od 4ks sleva 100,-Kč za každý kus.

Množstevní sleva bude dopočítána na faktuře.

Pokud máte přání jiných rozměrů, materiálů, nebo si přejete vyrobit celé sestavy třeba 2 – 5 pater, neváhejte mě kontaktovat.